Dag 11. .....komt zonneschijn!
7 november 2016 - Wanaka, Nieuw-Zeeland
Aan de ontbijttafel hebben we een prachtig uitzicht over Wanaka Lake. De zon staat aan een bijna wolkeloze hemel. Het beloofd een mooie dag te worden. Op ons gemak beginnen we aan de dag.
Zeker 60% van de overige gasten is bijna jong genoeg om onze kleinkinderen te kunnen zijn. Bijvoorbeeld Mariëlle uit Emmen. Ze werkt hier in het hostel als receptioniste en woont hier al bijna 2 jaar. Nu in een kamer in Wanaka. Ze is al 5 jaar op reis. "Ik ben nu 27. Als ik 30 ben hoop ik ergens te wonen waar ik wil blijven. Dat kan overal zijn. Zelfs Nederland." Ook Alice komt uit Nederland. Zij is nu 2 jaar op reis en sinds ongeveer een half jaar in Wanaka. Ze werkt in een bar in het centrum. Haar ouders laten weten dat ze haar toch wel graag weer eens zouden zien en zelf wil ze dat ook wel. En vooral haar tweelingbroer. Maar ze wil toch nog niet terug. Leuk hoor, die avontuurlijke jonge mensen.
Rond de middag lopen we langs het meer naar het stadje. Een paar meter van de oever zijn verschillende koppels futen aan het baltsen en nestelen. (Zouden die ook door de Engelsen zijn meegekomen?) Zoals alle vogels hier zijn ze veel minder schuw dan in Nederland. Net zo relaxed als de Nieuw Zeelanders.
Vanuit Wanaka lopen we verder langs het meer. Wat opvalt zijn de vele Europese bomen, struiken en planten. In de tuinen en parkjes de nodige sierplanten, maar verderop langs het meer zijn ook verwilderde soorten zoals Lupine, Brem, Populier. Na een half uurtje lopen komen we bij een gebied waar geprobeerd wordt om die exotische soorten weer te vervangen voor inlandse soorten zoals de Teatree en de Eucalyptus. Langs het pad staan op regelmatige afstand grote watertonnen die met een ingenieus systeem gevuld worden met water uit de achterliggende bergen. Op die tonnen staat het verzoek om de jonge aanplant water te geven. Natuurlijk hebben we dat gedaan!
De wandeling naar Waterfall Creek duurt ongeveer 2 uur. Daarna langs dezelfde route terug. Al die tijd genieten we van het meer, de bergen, de vogels, de planten èn De Zon! Een stralende dag. Morgen wandelen in de bergen.

Jullie zijn er maar druk mee daar! Heerlijk genieten hoor!
En hoe staat het met de kiwi's?
Veel plezier nog.